ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για SIMOS FOODS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6971683167-6938330761
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών μετά από ενημέρωση που είχε από συναδέλφους-εργαζόμενους στην Εταιρεία SIMOS FOODS καταγγέλλει τον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία.

Η αύξηση κύκλου εργασιών της εταιρείας και τα προσδοκώμενα κέρδη αντί να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, ανοίγει περισσότερο την όρεξη της εργοδοσίας για την περαιτέρω εκμετάλλευση των συναδέλφων.

Με την αλλαγή σύμβασης που επέβαλαν οι εργοδότες πριν 2 μήνες έστειλαν τα πρώτα μηνύματα για τις διαθέσεις τους. Επισημαίνουμε συνάδελφοι, ότι η εν λόγω σύμβαση παρουσιάζει πολλά κενά καθώς όταν παρενέβη το Σωματείο για θέματα τριετιών, επίδομα παιδιών κλπ., ο εκπρόσωπος της εταιρείας έδωσε ανεπαρκής εξηγήσεις. Με πρόσχημα τον όγκο εργασίας που υπάρχει, επιβάλουν στους συναδέλφους να εργάζονται διπλοβάρδιες πολύ πάνω από το 7ωρο που λέει η σύμβαση τους και φυσικά χωρίς την ανάλογη καταβολή των υπερωριών. Τα φορτηγά της Εταιρείας πραγματοποιούν μόνιμα δρομολόγια με υπέρβαρο φορτίο που οι οδηγοί το διανέμουν χωρίς βοηθό με συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

Η εταιρεία στα πλαίσια της μείωσης του κόστους, αφήνει τα αυτοκίνητα ασυντήρητα (φθαρμένα ελαστικά κλπ.) που τα καθιστούν επικίνδυνα για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και των συνανθρώπων μας.

Το Σωματείο μας καταγγέλλει τις απαράδεκτες τακτικές της εταιρείας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν εργοδότη να θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους, δεν θα γίνουμε τα θύματα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Οι πάνω από 40 νεκροί εργαζόμενοι το τελευταίο τετράμηνο αποδεικνύουν ότι μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή.

Καλούμε τους συνάδελφους οδηγούς να δώσουν μαχητική απάντηση. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Αγωνιζόμαστε όλοι για έναν
και ένας για όλους

Για το Δ.Σ. του
Σ.Ε.ΟΔ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις